Zevenbergen, grootste plaats van de gemeente Moerdijk

Zevenbergen is de grootste en tevens hoofdplaats van de gemeente Moerdijk en heeft een gezellig winkelcentrum, restaurants en terrasjes. Ook aan overnachtingsmogelijkheden is geen gebrek. De oude kern van Zevenbergen is gelegen rond de vroegere haven, die echter gedempt werd. De winkelstraten Noordhaven en Zuidhaven geven aan waar de haven is geweest. Momenteel zijn er plannen om de gedempte haven weer terug te brengen in oude staat. Het plan is om dit in 2018 te realiseren. Meer informatie hierover kun je vinden op centrumontwikkeling Zevenbergen.

Wil je iets bezichtigen? Zevenbergen heeft verschillende kerken, zoals de Rooms-Katholieke kerk H. Bartholomeus en de protestantse kerk St. Catharina. Ook museum Heemkundekring Willem van Strijen is zeker een bezoekje waard. Dit museum is gevestigd in een zogenaamde binnenboerderij uit de 18e eeuw. Je vindt hier een dorpswinkeltje uit 1900, een kamer met bedstee, een grote woonkeuken waar allerlei huishoudelijke attributen van vroeger zijn tentoongesteld en een kelder waar voorwerpen te bekijken zijn die afkomstig zijn uit opgravingen bij het kasteel van Zevenbergen en het fort Noordam. In vitrines worden oude ambachten zoals bakker, hoefsmid en klompenmaker getoond .
  
Op zoek naar iets actievers in  Zevenbergen? Dan kun je onder andere een bezoek brengen aan de Drie Musketiers waar je een gezellig avondje kunt bowlen. Ook buitenzwembad de Bosselaar is in de zomermaanden een fijne plek om lekker af te koelen of te genieten van de zon. 

Iedere donderdag is de weekmarkt in Zevenbergen. Ook een kijkje nemen in de lokale kleine boetiekjes is een aanrader. Zevenbergen is omringd door natuur. Dit maakt de plaats ideaal voor mooie wandel- en fietstochten. 

Voor meer informatie over Zevenbergen kun je ook terecht bij Centrum Zevenbergen. Ook kun je de attractiekaart (pdf) downloaden of ophalen bij een van de i-punten, zodat je altijd een handige folder met informatie en bezienswaardigheden op zak hebt!