Stelling van Willemstad

Kanonskogels in de muren, kanonnen op de kade. Stadsmuren, stervormige dijken, forten bunkers en kruithuizen. Het roemrijke verleden van Willemstad liet zijn sporen na. Op avontuur door de Stelling van Willemstad en haar historische verdedigingswerken beleef je de geschiedenis van stad en land in een gebied waar water en wind nog altijd domineren. 

Laat je inspireren

Start je ontdekkingstocht in de Canonkamer van het Mauritshuis. Druk op de rode knop en breng de kamer tot leven! Van de verdediging tegen de Spanjaarden tot de verovering van de Duitsers. In deze bijzondere kamer beleeft jong en oud de hele militaire geschiedenis van deze historische plek met haar vestingwerken en forten. Breng na de Canonkamer ook een bezoek aan het heemkundemuseum op de zolderverdieping van het Mauritshuis.

Op stap met gids / guided tour

Laat je meevoeren door de gezellige straten van de historische vesting tijdens één van de vele stadswandelingen met gids. Tijdens een wandeling naar keuze vertelt de gids over het ontstaan van de bastions, de stadswallen, het stratenpatroon en de vele bijzondere bezienswaardigheden en monumenten. Kies je voor een bezoek aan de Koepelkerk? Vergeet niet te genieten van het uitzicht vanaf de kerktoren!

Waterrijk avontuur voor kinderen

Op zoek naar een avontuurlijk dagje uit met kinderen? Stap dan vanuit Willemstad op de Waterbus naar natuureiland Tiengemeten of vaar door naar steden als Dordrecht en Rotterdam. Zie jij onderweg de Volkeraksluizen voorbij komen? Deze binnenvaartsluizen zijn de grootste van Europa! Vanaf de uitkijktoren bij het sluizencomplex zie je de grootste schepen door de sluizen gaan. Een machtig schouwspel.

Ontspannen aan het water

De dag afsluiten met een heerlijk diner aan de waterkant van de pittoreske haven van Willemstad. Klinkt goed, nietwaar? Laat jezelf culinair verwennen op één van de vele terrasjes aan de waterkant, geniet al glurend door de boten van de omgeving en proef de fijne sfeer van de vestingstad. 

Plan je dagje uit

Ben je van plan de cultuurhistorische vestingstad te bezoeken? Download de Attractiekaart van Willemstad of haal deze op bij een van de VVV I-punten. Met deze handige folder heb je altijd alle informatie en bezienswaardigheden op zak! Willemstad ontdekken met een wandelpuzzeltocht? Download dan het vragenformulier via Puzzeltochtonline. Natuurlijk wil je wel weten of de vragen goed zijn beantwoord. Dit kun je controleren met het antwoordenformulier.