Zuiderwaterlinie zoekt lokale gastheren/-vrouwen

dinsdag 8 januari 2019

In 2019 willen we de Zuiderwaterlinie nog beter in de markt zetten. Daarbij kunnen we de hulp van ondernemer-ambassadeurs goed gebruiken! Ben jij ondernemer in de toeristisch-recreatieve sector en wil je jouw gasten alles kunnen vertellen over de linie en het omringende landschap? Volg dan de cursus ‘Gastheer/-vrouw van het landschap van de Zuiderwaterlinie’ in februari.

Recreatieondernemers die gevestigd zijn langs de Zuiderwaterlinie en die hun gasten graag meer willen vertellen over de historie en het landschap van dit gebied, kunnen zich voor de cursus opgeven. Na het volgen van de cursus ben jij als lokale ondernemer een echte ambassadeur van de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. 

Van historie naar concreet product

De focus van de cursus ligt op het vertalen van (historische) informatie over de linie naar concrete producten, diensten of arrangementen. Ook wordt er na de cursus samengewerkt met andere gastheren om de Zuiderwaterlinie als toeristische bestemming te versterken. 

Schrijf je in voor 5 februari 2019

Je kunt jezelf tot dinsdag 5 februari inschrijven via de website via www.zuiderwaterlinie.nl/ondernemers/cursus-ivn Hier vind je ook meer informatie over de inhoud en het programma van de cursus.

De cursus beslaat vier dagdelen. Vanwege de grootte van de Zuiderwaterlinie, die maar liefst 160 km lang is, wordt de cursus opgedeeld in twee groepen (westelijke en oostelijke deel). Startdatum in het westen is 19 februari en in het oosten 26 februari.

Trotse gastheren- en vrouwen

De cursus ‘Gastheer van de Zuiderwaterlinie’ is een onderdeel van het landelijke IVN-programma ‘Gastheer van het Landschap’, waarmee lokale recreatieondernemers worden opgeleid als trotse gastheer/-vrouw van hun landschap. Het doel van de cursus is samen met ondernemers werken aan het op de kaart zetten van de Zuiderwaterlinie als toeristische bestemming. 

Naast IVN en de alliantie Zuiderwaterlinie zijn ook diverse andere organisaties, zoals Brabants Landschap, Staatsbosbeheer, waterschappen en Natuurmonumenten betrokken bij de invulling en uitvoering van deze cursus.

Over de Zuiderwaterlinie

Dwars door Brabant loopt de Zuiderwaterlinie: een ingenieus verdedigingswerk van vestingsteden, forten, schansen, dijken en sluizen. Met zijn 160 kilometer vormt de Zuiderwaterlinie de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland.

Van Bergen op Zoom tot Grave vind je een spectaculaire ketting van historische vestingsteden, stoere forten en groene dijken. Meer informatie via www.zuiderwaterlinie.nl