Veul leut tijdens carnaval

maandag 4 maart 2019

Van 't Zwammegat tot 't Spieringkruiersdurp, de afgelopen dagen trok de ene na de andere grote wagen door de Moerdijkse straten. Met motto's als 'Betoverd door de leut' en 'W’draoje deur' wisten de deelnemers wel raad. Elke optocht stond dan ook bol van de meest prachtige creaties.

Lichtjesoptocht in Standdaarbuiten

Ondanks de nieuwe route voelde de lichtjesoptocht in 't Zwammegat als vanouds. De optocht trok voor het 32ste jaar duizenden mensen naar het dorpje en het spektakel op de wagens bleef onverminderd groot. Het motto 'W'draoje deur' zorgde voor veel bewegende onderdelen, complete sterrenstelsels en een wandelende wasserette. Terugkijken? Dat kan op het Youtubekanaal van fotograaf Marcel Otterspeer.

Trotse Kleigatters

'Betoverd door de leut' deden dit jaar voor het eerst 25 deelnemers mee aan de Fendertse carnavalsoptocht. Grote wagens die amper in de Voorstraat pasten en kleine wagens waar de creativiteit van afspatte. Carnaval in 't Kleigat is helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest. 

Zeuvebulteland

Ook vandaag en morgen kun je nog genieten van carnavalswagens vol pracht en praal. Vanmiddag start op 14:30 uur de grote optocht in Snerkersdurp (Zevenbergschen Hoek). Morgen sluit de grote optocht van Zeuvebulteland (Zevenbergen) de reeks met optochten af. Deze optocht start om 13:30 uur.