Ontmoet de genomineerden voor de Cultuurprijs Moerdijk 2018!

woensdag 28 november 2018

De vier genomineerden voor de Cultuurprijs Moerdijk 2018 zijn bekend! Lia Schreuders en Jack Ophorst, Bep Bernard, José van der Valk en gemengd koor Cantzoni maken in januari kans op de Cultuurprijs Moerdijk 2018.

Maak kennis met de genomineerden:

Lia Schreuders en Jack Ophorst

Dit Willemstadse echtpaar gaf een markant historisch pandje een nieuwe functie. Met hun belangstelling voor kunst en monumenten besloten zij het Peilhuisje in Willemstad aan te kopen toen de gemeente dit in de verkoop deed. Het Rijksmonument werd zorgvuldig gerestaureerd door Jack. Nu wordt het midden in de drukte rondom de historische haven van Willemstad door Lia gebruikt als atelier.

Bep Bernard

Na zijn loopbaan begon Bep Bernard uit Fijnaart een tweede leven, van ondernemer naar kunstenaar. Als beeldend kunstenaar ontwikkelde hij zijn eigen techniek die hij ‘etstekenen’ noemt. Naast vrij werk realiseert hij ook opdrachten binnen Moerdijk, geeft hij cursussen en legt hij verbindingen met Frankrijk waar hij een deel van het jaar verblijft.

José van der Valk

Al vele jaren is deze kunstenares actief in het culturele leven van Zevenbergen en ver daarbuiten. Haar keramisch werk wordt in het hele land tentoongesteld. Bovendien maakte zij van het voormalig verblijf voor arbeiders van de suikerfabriek een markante culturele plek. Wonen, werken, workshops, tentoonstellingen en cursussen komen samen in het historische pand met prachtige tuin. Vele cursisten uit de regio werden door haar gestimuleerd om creatief aan de slag te gaan.

Cantzoni

Al 23 jaar is Cantzoni  actief in Zevenbergschen Hoek. Dit gemengd koor zingt vooral lichte muziek dat vierstemmig wordt uitgevoerd. Plezier in het samen zingen staat voorop. Zij luisteren daarmee menig evenement op, zowel in hun ‘eigen’ dorp als op vele andere locaties in de regio.

Bekendmaking winnaar

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond op vrijdag 18 januari 2019. De genomineerden zullen een bijdrage leveren aan de feestelijke prijsuitreiking. De hoofdprijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van € 1500,-. Daarnaast worden drie aanmoedigingsprijzen uitgereikt ter waarde van € 250,-. De prijs werd vorig jaar gewonnen door kunstenares Inge van Rijsbergen-Brekelmans. Havenbedrijf Port of Moerdijk is de hoofdsponsor van de Cultuurprijs Moerdijk.

Foto: Marcel Otterspeer in BN DeStem