Klundert, heerlijk vertoeven in de prachtige natuurgebieden

Klundert is één van de twee vestingsteden in de gemeente Moerdijk, heeft circa 7320 inwoners en is gelegen tussen Zevenbergen, Fijnaart en Moerdijk. 

Klundert ligt in een gebied van zeekleipolder. De nabij aanwezige kreekrestanten en waterlopen (zoals de Aalskreek en Keenehaven) zijn overblijfselen van zee-armen die het binnenland indrongen na de Sint-Elisabethsvloed. Nabijgelegen natuurgebieden zijn de Buitengorzen en Ruigenhil.

De vestingstad Klundert vormde een onderdeel van de zuidelijke verdedigingslinie tegen de Spanjaarden in de 80-jarige oorlog. Willem van Oranje omringde in 1583 het stadje met wallen en grachten. Niet de gehele omwalling is intact gebleven, maar veel herinnert nog aan deze tijd. De vestingwerken van Klundert zijn veranderd in een groen gebied, waar men heerlijk in alle rust rondom de resten van de grachten kan wandelen. 

Iedere donderdagmiddag is er een weekmarkt in Klundert. Ook een kijkje nemen in de lokale boetiekjes is zeker de moeite waard. 

Wil je iets bezichtigen? Dan raden wij je aan om een kijkje te nemen bij het renaissance stadhuis, dat in 1621 werd gebouwd in opdracht van Prins Maurits. Het gebouw werd gebouwd in maniëristische stijl naar een ontwerp van Melchior van Herbach. Ook kun je een leuke en leerzame ontdekkingstocht maken door het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum of Heemkundekring Die Overdraghe.

Op zoek naar iets actievers? Bezoek dan zwembad de Niervaert. De Niervaert beschikt onder andere over een wedstrijdbad, een wildwaterglijbaan, een wildwaterkreek, een whirlpool en een Turks stoombad. 
 
Meer informatie over recreatie en evenementen kun je vinden op In de Klundert. Ook kun je de attractiekaart (pdf) downloaden, zodat je altijd een handige folder met informatie en bezienswaardigheden op zak hebt!