Fijnaart, een dorp vol gezelligheid!

Fijnaart, in de volksmond ook wel ‘’fendert’’ genoemd, is een dorp in de gemeente Moerdijk met circa 5640 inwoners. Het dorp was tot 1997 de hoofdplaats van de gemeente Fijnaart en Heijningen.

Fijnaart is gelegen in een grootschalig zeekleipolderlandschap midden in de polder op het Vrouwe Jacobsland, ook wel de Oude Fijnaartpolder genoemd. Enkele kreken zijn het zichtbare bewijs van vroegere overstromingen. Deze kreken vormen het natuurgebied Ruigenhil. Ten noorden van het natuurgebied liggen de Buitengorzen (natuurgebied) en het Hollandsch Diep.

Ieder jaar worden er verschillende evenementen georganiseerd in Fijnaart, zoals de Fendertse week en Graanpop. Tijdens de Fendertse week viert het hele dorp feest in een grote tent. Voor de kinderen worden verschillende activiteiten georganiseerd en op het podium vinden diverse optredens plaats. Ook aan de muziekliefhebbers wordt gedacht in het dorp tijdens Graanpop in de Graanbeurs. Een groeiend muziekevenement, vaak gekoppeld aan een leuk thema.

Fijnaart heeft verschillende winkels en restaurants en iedere dinsdagochtend is er een weekmarkt in de Voorstraat. Wil je liever iets bezichtigen? Neem eens een kijkje in de Oude Molen (Korenmolen) of de verschillende kerken.

Voor meer informatie kun je ook terecht bij Ondernemersvereniging Fijnaart.