Canonkamer

Ben jij er klaar voor? Treed in de voetsporen van belangrijke vorsen en veroveraars en waan jezelf op een woelig strijdtoneel als vriend of vijand, tussen water en forten. Start je ontdekkingstocht in de Canonkamer van bezoekerscentrum het Mauritshuis en druk op de rode knop. Van de verdediging tegen de Spanjaarden tot de verovering van de Duitsers, in deze bijzondere kamer beleeft jong en oud de hele militaire geschiedenis van deze historische plek met haar vestingwerken en forten.

Vertrek vanaf hier richting de vijf forten rondom de Willemstadse vesting of bezoek vestingstad Klundert. Sta je bovenop het goed bewaarde Fort Sabina? Dan kun je zelfs de hele Stelling van Willemstad overzien! Benieuwd naar de andere stellingen en vestingsteden van de Zuiderwaterlinie? Plan je dagje uit op deze website over de Zuiderwaterlinie.

De Stelling van Willemstad
De zeearmen verdedigen die toegang boden tot Holland. Dát was voor honderden jaren de taak van de Stelling van Willemstad. Kanonskogels in de muren, kanonnen op de kade. Stadsmuren, stervormige dijken, forten, bunkers en kruithuizen. Het roemrijke verleden van Willemstad liet zijn sporen na. Op avontuur door de Stelling van Willemstad en haar historische verdedigingswerken beleef je de geschiedenis van stad en land in een gebied waar water en wind nog altijd domineren.

Praktische informatie

Recreatie
Natuurwandelingen (gids) Ja
Wandelroutes Ja
Accommodatie
Soort gebouw Monumentaal Pand
Zien, Doen & Beleven
Demonstraties Ja
Type museum oorlog en wapens
Kaartverkoop Geen kaartverkoop
Doelgroep
kinderen Ja
groepen Ja
gezinnen Ja
jongeren Ja
scholieren Ja
studenten Ja
volwassenen Ja
senioren Ja

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Dinsdag 11:00 17:00
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 12:00 17:00

* * De Canonkamer bevindt zich in bezoekerscentrum het Mauritshuis. Het Mauritshuis is op maandag gesloten. In de periode 1 oktober tot 1 maart is het Mauritshuis ook op dinsdag gesloten en opent de locatie in de weekenden om 13:00 uur in plaats van 12:00 uur.

Hofstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
4797 AC, Willemstad Nb