Bezoek het Mauritshuis

Hoe wisten drie timmerlieden 8.000 Franse krijgslieden op oorlogspad te stoppen? Wat was de band tussen de Oranjes en het Mauritshuis? Hoe kwam Willemstad aan die unieke ster-vorm? Beleef zelf de verhalen in de Canonkamer van het Mauritshuis, onderga de gemoedelijke sfeer van Willemstad en geniet!

Stelling van Willemstad
Veilig beschut tegen het water, verscholen tussen groen en vervuld van historie. Het in 1623 door prins Maurits gebouwde statige pand vormt het centrum van de Stelling van Willemstad. Ontdek zelf de rijke geschiedenis van de Oranjes, de oorlogen tegen de Fransen of start je tocht door de verhalen van forten en vestingsteden hier. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de tentoonstelling van Heemkundekring De Willemstad.
Koppel je bezoek aan een oversteek met de Waterbus of vaar met Veerdienst Anna naar Numansdorp en zet je fiets- of wandeltocht daar voort. Huur een boot en vaar zelf over het Haringvliet of de Mark. Slenter door de pittoreske straatjes naar een van de restaurants, of maak een wandeling langs het water. Laat je vereeuwigen op een mooie straathoek, aan het water of bij het sfeervolle Mauritshuis zelf.
Op zoek naar een bijzondere locatie?
Het romantische, statige pand is meer dan een bezoekerscentrum alleen. Romantisch trouwen, bijzonder vergaderen of inspirerende activiteiten. In het Mauritshuis kan het allemaal. Contacteer de gastvrouwen via telefoonnummer +31 (0)168 755 211 voor meer informatie over jouw mogelijkheden.
Openingstijden
Tijdens de zomermaanden opent het Mauritshuis zijn deuren op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. In de periode 1 oktober tot 1 maart is het Mauritshuis ook op dinsdag gesloten en opent de locatie in de weekenden om 13.00 uur in plaats van 12.00 uur. Voor huwelijken, vergaderingen en andere activiteiten zijn in overleg met de gastvrouw ruimere openingstijden mogelijk.

Praktische informatie

Accommodatie
Soort gebouw Monumentaal Pand
Bouwjaar 1623
Voorzieningen gehandicapten
Toegankelijk voor gehandicapten Ja
Aangepast voor gehandicapten Nee
Toelichting toegankelijkheid Er is geen lift aanwezig.
Vervoer
Eigen parkeerterrein Ja
TV, audio, video & Internet
Internetverbinding WiFi
Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden Contant
Contactinfo zakelijk
Contactpersoon Het dagelijkse beheer van het Mauritshuis is namens de gemeente in handen van een gastvrouw. Voor vragen over de bedrijfsvoering, gebruiks- en huisregels, openingstijden, tarieven of voor het maken van een afspraak kun je contact met haar opnemen.
Prijs
toelichting prijs Voor de mogelijkheden en voorwaarden van groepskorting kun je informatie krijgen bij de gastvrouw.

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Dinsdag 11:00 17:00
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 12:00 17:00

* Het Mauritshuis is op maandag gesloten. In de periode 1 oktober tot 1 maart is het Mauritshuis ook op dinsdag gesloten en opent de locatie in de weekenden om 13:00 uur in plaats van 12:00 uur. Voor huwelijken, vergaderingen en andere activiteiten zijn in overleg met de gastvrouw ruimere openingstijden mogelijk.

Hofstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
4797 AC, Willemstad Nb