Jurbena Jazz Band

De Jurbena Jazz Band heeft zich toegelegd op de “Frisco” stijl uit San Francisco. De band bestaat uit acht muzikanten uit de Bredase en Tilburgse regio, waarvan twee cornettisten die bepalend zijn voor de sound. De band speelt in dezelfde bezetting als de Lu Watters’ Yerba Buena jazzband, die de friscosound heeft ontwikkeld tussen 1945-1950.

De Jurbena Jazz Band is een graag geziene gast op nationale en internationale festivals en speelde op Europa’s grootste jazzfestivals zoals Dresden, het Dixielandfestival in Cantanhede (Portugal). Uiteraard mocht een optreden in Breda en Domburg niet ontbreken. De band was winnaar van de Highest Mountain Jazz Award in Vaals, twee keer winnaar van de jazzcontest in Megeve (Fr) en hebben een aantal tournees door Engeland en Duitsland gemaakt.

Het hoogtepunt van het orkest is het vierdaagse optreden in de USA op het  Orange County Classic Jazzfestival in California , waar de band samenspeelde met oud muzikanten van Turk Murphy’s bands, de fameuze trombonist die de Friscostijl tot in de jaren ’80 vertolkt heeft. De band is bevriend met leden van South Frisco Jazzband die in de jaren 80 in Breda speelde en het Turfschip op z’n kop zette. Hierdoor heeft de band een aantal originele arrangementen van de South Frisco gekregen, die ze ten gehore brengen.

Met een recentelijk compleet vernieuwd repertoire speelt, zingt en danst de band voor het publiek, dat actief wordt betrokken bij het optreden. Door de typerende stijl, met sterke “after beat” en het overtuigende enthousiasme is een optreden van de Jurbena Jazz Band nooit twee keer hetzelfde.

Cultuur
Genre Klassieke muziek
Reserveren reserveren aangeraden
Informatie kaartverkoop Kaarten kunnen worden gereserveerd via: klassiekconcert@cultuurmoerdijk.nl. Graag bij reservering naam, telefoonnummer, datum concert en het aantal kaarten vermelden.
Zien, Doen & Beleven
Kaartverkoop Kaartverkoop via accommodatie zelf,Online kaartverkoop
  Van Tot Toelichting

Zondag 11 maart 2018vanaf 15:00